Vow to Fashion


17 november, 2013

Zweten, er bestaat meer dan alleen deo.


 Hey iedereen!
Omdat er veel problemen zijn i.v.m. overmatig zweten en zweetplekken heb ik voor jullie verschillende manieren opgezocht die dat tegen gaan, want verminderd een deodorant  te veel zweten? ... tot mijn grote verbazing: NEE, het verdoezeld alleen de slechte geurtjes!


Dus, iedereen zweet, de één heeft last van overmatig zweten, de ander van stinkend zweet, zweetvoeten, zweethanden *zucht*...

Maar wat helpt écht tegen je problemen? Als je honger hebt ga je toch ook geen water drinken?! Dus waarom deodorant gebruiken als je probleem overmatig zweten is?


Deodorant:


Wat is het? Een deodorant is meestal een roller/stick of een spray die je onder je oksel gebruikt. Wanneer gebruiken? Bij last van zweetgeur, het bestrijd de bacteriën die de geur produceren.
De deodorant verdoezeld alleen de geur, het verminderd de zweet productie NIET.
Waar kopen? Gewoon in de drogisterij of supermarkt.

Okselpads:

Wat is het? Okselpads lijken op inlegkruisjes (hihi), je plakt ze in je T-shirt, blazer, jas en noem maar op. Ze "absorberen" het zweet waardoor er geen zweetvlekken op je kleding komen, het klinkt raar maar is heel efficiënt, vooral in blazers en vestjes! Maar, ze camoufleren je probleem alleen maar, ze verminderen het zweten niet! Wanneer gebruiken? Als je vaak last hebt van zweetvlekken in kleding.
Waar kopen? Gewoon in de drogisterij of supermarkt.

Antitransparant:

Wat is het? Een soort spray of lotion die je op je oksel spuit/wrijft, het laat een flinterdun laagje achter.  Wanneer gebruiken? Als je last hebt van veel zweten, het verminderd de zweetproductie, je kan ze in lotions verkrijgen. Je moet ze aanbrengen op de plekken huid waar je het meest zweet, er komt een soort laagje op dat zweetdruppels tegenhoudt!
Waar kopen? In de apotheek hebben ze efficiëntere transpirantia dan in de winkel! Bij heel erg zweten koop je ze best bij de apotheek, heb je er iets minder last van, koop ze dan in de winkel (de lichte variant). 
Talkpoeder:


Wat is het? Een poeder dat zweetvoeten voorkomt, strooi het in je schoenen of wrijf wat op je voetzool.
Wanneer gebruiken? Als je snel last hebt van geurende schoenen/voeten en snel zwetende voetzolen.
Waar kopen?
Gewoon in de drogisterij of supermarkt. Extra: Spuit nooit of te nimmer deodorant in je schoenen, de geur wordt er alleen erger op!


Katoen:

Wat is het? Duhu, kleding van katoen ;), je draagt best zoveel mogelijk katoenenkleding, katoen laat de warmte door en houdt je zweet niet vast!
Wanneer gebruiken? Zoveel mogelijk!
Waar kopen?
Winkels waar ze kleding verkopen :).


Aluinsteen:


Wat is het? Een steen van vulkanische afkomst die zweetluchtjes bestrijdt, je maakt hem nat en rollen maar! Het zout in de steen zorgt ervoor dat je lang zweet vrij bent!
Wanneer gebruiken? Bij veel zweten en geurtjes.
Waar kopen? 
Gewoon in de drogisterij of supermarkt.(kruidvat, 2euro)
 
Zo, ik hoop dat je er wat aan hebt, en veel succes met zweet problemen!
Liefs,


Edit: Heb je erg veel last van zweten, dan ga je sowieso best eens langs bij de dokter, hij/zij weet namelijk precies wat je kan doen, en kan eventueel een aangepast middeltje voorschrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© Shannon by Shannon vlieland